2017. május 23., kedd

2017/2018 Évad a Jászai Mari Színházban

A múlt héten, csütörtökön abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy ott lehettünk a Jászai Mari Színház évadhirdetésén.
Crespo Rodrigo, a színház igazgatója, röviden beszámolt az előző évad darabjairól, és utána rátért a 2017/2018 évadterv bemutatására.
Izgalmas, kihívásokkal teli évnek néz a színház, újfent, elébe.
Három olyan rendezői is bemutatkozik, akik eddig még nem rendeztek Tatabányán.
Forgács Péter a Stuart Máriát viszi színre, Paczolay Béla a Tizenkét dühös embert fogja rendezni és Vidovszky György Ferdinand von Schirach Terror című darabját rendezi, mely érdekessége, hogy a nézők szavazatától fog függni a vádlott sorsa a színpadi tárgyalóban.
Ezeken kívül Guelmino Sándor viszi színpadra A mi osztályunk című darabot illetve Molnár Ferenc nagy sikerű művét a Játék a kastélybant.
Simon Kornél pedig a Csoportterápiát fogja rendezni.
A darabokra ebben az évben is többféle bérletből választhatunk.
Természetesen a fiatalabb korosztálynak is lesz miből válogatnia. Bábjátékok, tánccirkusz, zenés mesemondás, karácsonyi történetek színes kavalkádja, összesen 10 bemutató fogja várni a Gyermekeket.
A sajtótájékoztató után kicsit bekukkanthattunk a kulisszák mögé. Végigjártuk a Színház, a nagyközönség előtt rejtett részeit.
Díszletek építése, a híres forgószínpad egy új nézőpontból, világítás trükkjei, hogyan válik szépséges bálteremmé a nézőtér és még sok izgalmas trükkre, színházi titokra derült fény.... vagy legalábbis egy pillanatra felvillant előttünk a háttere azoknak a szórakoztató előadásoknak, melyet mi a nézőtérről tekinthettünk meg.
Köszönjük a lehetőséget és alig várjuk az új évadot!
Színészek, rendezők, zenészek együtt a Csapat 
Az előadások úgy épülnek fel mint a puzzle darabok, együtt adnak ki egy egészet! 
indul a túra 
világosítás 
próbaterem 
Épül a díszlet..talán egy kastély...


A forgószínpad alulról:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése