2015. szeptember 30., szerda

Korda Filmparkban jártunk

A Magyar Turizmus Zrt szervezésében a  Korda Filmszínház látott vendégül minket szakmai nap keretében.
A program során megismerhettük az Etyek melletti, volt katonai bázisból kialakított, Korda Stúdió műtermeit, szabadtéri díszleteit.
Fantasztikus látványt nyújtanak a monumentális kültéri forgatási helyszínek: megelevenedik előttünk New York utcái, sőt, egy, a Borgiák sorozatból ismert középkori város is.
A látogatóközpont rendelkezik egy izgalmas, a filmgyártás csinját-binját bemutató kiállító teremmel. A túra során betekintést nyerünk a trükkök, jelmezek, díszletek világába.
Közelről megnézhettük a Magyar Vándor aprólékosan kidolgozott jelmezeit, mára már kultikussá vált Üvegtigris – egyik- lakókocsiját, magunkon próbálhattuk ki a zöld háttér működését és még sok egyéb izgalmas filmes trükkre derült fény.
De hiába nyerünk betekintést a kulisszatitkokba, nem ábrándulunk ki a filmekből, hiszen például hiába ismerjük a csokitorta recepjét attól még nagyon szeretjük megenni…
A hatalmas, akár 450 fő befogadására képes étterem főszakácsa Soltész Zsolt sok híres színésznek főzött már kitűnő étkeket. Volt szerencsénk lemeózni szaktudását.
A komplexumban minden úgy van kialakítva, hogy nagy produkciók forgatásakor az egész stábot ki tudja szolgálni. Van mozi terem, smink szobák, pihenők, tárgyalók. A majd’ 35 hektáron található többek között Európa legnagyobb zárt forgatási helyszínül szolgáló hangárja.
A park ideális nagyobb rendezvények számára.
 A Korda Filmszínház a környék termelőivel, szolgáltatóival együttműködve olyan programcsomagokat állított össze, melyben Mindenki megtalálhatja a számítását. Legyen az 500 fős multi családi napja, vagy 20 fős gyermekcsoport kirándulása.
Egyéni látogatókat is fogad a film park, előzetes bejelentkezés szükséges.
Nekünk most szerencsénk volt, mert New York utcáin egy igazi klippforgatásba is belenézhettünk. Az időjárás is segítette majd egy órás körsétánkat, a ragyogó napsütésben a középkori díszletben korzózva könnyen elvarázsolódik az ember.
Köszönet a Korda Filmparknak és a Magyar Turizmus Zrt-nek a lehetőségért. Reméljük, a jövőben lesz lehetőségünk az együttműködésre.


tatai Öreg-tó Club Hotel Csapata
New York utca részlet

a filmekből ismert létrás falak

középkori utca részlet

a falak könnyűszerkezetes megoldása távolról nem látható

kedvenc : Magyar Vánor jelmezek..az ott most Ond vagy Kond?:)

Üvegtigris: ez a kocsi most jó helyen áll!:)

trükközünk a kollégákkal

ez nem rajz ez a "filmes valóság"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése