2015. június 30., kedd

Látogatás a Dinó Parkban

Tegnap jutott tudomásunkra, hogy Tatán bizony megnyílt a Dinó Park és a nagy érdeklődésre való tekintettel, 3 gyermekkel, ma már ki is látogattunk a tett helyszínére. Ezúttal is köszönöm az üzemeletető nevében a majd' 2000 megosztást a facebookon.
Biciklivel mentünk a Parkig. A fényes fasoron végig van biciklis út, így könnyen megközelíthető, de természetesen kocsival is kimehetünk. A Fényes Fürdő utcájába kell bekanyarodni és a parkolónál már tábla jelzi, hogy hol van a Dinó Park.
A Park közvetlen bejárata előtt is lehet parkolni, nem kell a Fürdő előtt megállni.
Az egész terület körbe van kerítve. A gyors nyitás miatt még nincs büfé, de a napernyők alatt már most is megpihenhetünk.
Kavicsos úton haladva járjuk be a Parkot. Húsevő, növényevő, életnagyságú óriások békében megférnek a hatalmas területen...vagy mégsem?! Rémisztő hangok kísérnek végig az úton, kapkodjuk a fejünk honnan jönnek az üvöltések.
Minden Őshüllőnél rövid ismertető származási helyéről, méretéről, életmódjáról, ez hasznosnak bizonyul amikor válaszolnunk kell a csöppöknek.
A folyamatosan bővülő állandó kiállítás a közeljövőben játszótérrel, büfével fog gazdagodni.
Addig is érdemes kilátogatni Gyermekeinkkel, 1- 1,5 órás kikapcsolódás, utána lehűthetjük magunkat a Fürdő hűs vízében, vagy rosszabb időben a Fényes tanösvényt is bejárhatjuk.
Az üzemeltető az Albatrosz Étteremtől fog kisvonatos transzfereket indítani, részletek a honlapon lesznek megtalálhatók. A honlap még alakítás alatt áll.

Aki többnapra tervez Tatára látogatni annak tudok egy remek szálláslehetőséget ajánlani: Tata szállás akkor Öreg-tó Club Hotel és Ifjúsági Tábor, akár csoportoknak is!
De nézzük képekben az élményparkot

Távolban a Fényes Fürdő itt kanyarodunk jobbra

kikövezett bejárat

a "vizsgabiztosok"

Figyelmeztető tábla

egy kis eligazítás, pl ne térj le az ösvényről vagy ne mássz fel a kiállított dinókra

"útelágazódás":)

első gyönyörűség mosolyogva várja a látogatókat

Hupsz, azt nem írták ki, hogy nem lehet etetni az állatokat..., de a Szöszinek sem mondták, hogy ez az állat bizony HÚSEVŐŐŐŐ...

hammmm

édeseim "olvasgatják" a kitett ismertetőket

óriások árnyékában

hungarikum!

ez aztán a tekintet, javaslom a távcső használatát! 
na ezzel nem lenne jó élőben egy sötét sikátorban találkozni, mondjuk egy napsütötte réten sem szívesen néznék a szemébe

egy kis ismeret bővítés, köszönjük a kedves pénztárosnak a kölcsön könyvet
  
a képen kevésbé látszik , de egy gyík bújik meg az aljnövényzetben, egy kicsivel kisebb mint a szobrok, de mozgott így érdekes volt:)

itt még a hangyák is hatalmasak: kisgyerekköröm-nagyságúak

Összefoglalva a látottakat, mindenképpen érdemes kilátogatni és megéri majd visszatérni a folyamatos bővülés-épülés-szépülés végett:)



Még pár adat
2 éves kor alatt ingyenes
Babakocsit lehet tolni bent a köveken, bár egy kicsit nehézkes





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése